2019 рік оголошено Роком освіти Білорусі в Китаї

10 січня 2019 року в Далянском політехнічному університеті відбулася урочиста церемонія відкриття Року освіти Білорусі в Китаї.

«Це знакова подія для зміцнення двосторонніх відносин наших країн», – зазначив міністр освіти Республіки Білорусь І.В.Карпенко, відкриваючи захід.

«Співпраця з Китайською Народною Республікою в освітній сфері є одним з пріоритетних для Республіки Білорусь напрямків. Ми зацікавлені в подальшому розширенні міжвідомчих і регіональних білорусько-китайських контактів, поступальному нарощуванні міжуніверситетського співробітництва, взаємодії між двома державами в області спільної підготовки кадрів. Але головне – в Рік освіти Білорусі в Китаї ми хотіли б відкрити Республіку Білорусь для представників китайських навчальних закладів та громадян Китаю, познайомити їх з гостинним білоруським народом, культурою та історією нашої країни, багатої природою, і, звичайно з системою освіти Білорусі », – сказав І.В.Карпенко у вітальному слові.

У 2019 будуть організовані молодіжні та студентські обміни між побратимськими регіонами Білорусі та Китаю, проведені взаємні презентації освітніх можливостей Республіки Білорусь і Китайської Народної Республіки.

У Білорусі на національному освітньому порталі буде створено інформаційно-навчальний сегмент з матеріалами про систему освіти і культури Китаю, матеріалами для вивчення китайської мови, результатами досліджень про розвиток білорусько-китайських відносин.

Планується також проведення форумів, фестивалів, конференцій, семінарів про культуру та історію Білорусі та Китаю, літніх шкіл для студентів і школярів, інших заходів, що сприяють взаємній впізнаваності наших систем освіти та активізації взаємодії двох країн у сфері освіти.

Джерело інформації