2019-й рік стане Роком освіти Білорусі і Китаю

План заходів з проведення Року освіти Білорусі і Китаю підписано в Пекіні. Документ прийнятий в ході проведеного днями третього засідання білорусько-китайського міжурядового комітету зі співробітництва. Засідання проходило під головуванням керівників національних частин комітету – заступника глави Адміністрації Президента Білорусі Миколи Снопкова і члена Політбюро ЦК КПК, члена Секретаріату ЦК КПК, секретаря Політико-юридичної комісії ЦК КПК Го Шенкуня. Сторони розглянули комплекс питань співпраці, підвели підсумки реалізації рішень другого засідання комітету, яке відбулося в серпні 2016 року в Мінську. Визначено завдання на найближчу перспективу.

На заході з доповідями виступили також керівники секретаріатів національних підрозділів комітету – заступник міністра закордонних справ Білорусі Андрій Дапкюнас і помічник міністра закордонних справ КНР Чжан Ханьхуей. Свої точки зору виклали глави та керівники комісій, що входять до складу міжурядового комітету зі співробітництва: по торгово-економічного співробітництва; з науково-технічного співробітництва; зі співробітництва в галузі безпеки; зі співробітництва в галузі освіти; зі співробітництва в галузі культури.

За підсумками засідання підписано низку документів. У їх числі підсумковий протокол засідання комітету. Сторони домовилися провести четверте засідання комітету в 2020 році в Мінську.

Джерело інформації