Великобританія планує наздогнати США за кількістю іноземних студентів

Президент британської Ради у справах іноземних студентів (UK Council for International Student Affairs – UKCISA), ректор Бірмінгемського університету лорд Каран Біліморія сказав, що «є способи», використовуючи які Великобританія може обігнати США за кількістю іноземних студентів, що навчаються в країні.

Велика Британія має досягти нової мети – прийняти мільйон іноземних студентів до 2030 року, сказав лорд Біліморія: «Тепер, коли ми досягли 600 000 у 2022 році, ми повинні досягти мільйона до 2030 року».

Він також додав, що надзвичайно привабливими для майбутніх іноземних студентів є нещодавно відновлені можливості отримати роботу у Великобританії після закінчення навчання.

У своїх планах Великобританія покладає великі надії на студентів з Індії. «Кількість індійських студентів зараз тільки збільшується… і при цілі в один мільйон – індійських студентів буде набагато більше», — додав Біліморія.

Лорд Біліморія також розповів про транснаціональні можливості, які він бачить в Індії, припустивши, що Бірмінгем «безумовно буде зацікавлений» у будівництві там кампусу в майбутньому.

Джерело інформації