«Переваги переважають над негативами»: студенти коледжів США повертаються до занять

Пандемія перервала життя в коледжах, змусивши переводити навчання в Інтернет. Зараз повернулися очні заняття – і студенти задоволені.

Для Ханни Крон, студентки другого курсу Університету Ліпскомб (Lipscomb University) у штаті Теннессі (Tennessee), вплив пандемії дав багато позитивних наслідків. Як людина, яка страждає на хронічні захворювання, перехід на навчання в режимі онлайн означає, що вона може приймати ліки або залишати заняття, не перериваючи їх проведення.  

Водночас, незважаючи на все це, Крон все-таки ж воліє ходити до університету особисто. Вона зазначає, що загалом, переваги від особистого повернення до занять переважають негативні сторони.

Оскільки кількість нових випадків смертності та госпіталізації від COVID-19 продовжувала зменшуватися, американські університети запланували відновлення очних занять осінню. Багато студентів у США висловлюють хвилювання у зв’язку з поверненням до особистих занять та пояснюють, як вони пропустили унікальну атмосферу, яку забезпечує коледж. Інтернет-навчання все ж змушувала багатьох студентів відчувати себе ізольованими від своїх однолітків та професорів.

Так само Тетяна Норед, студентка Університету штату Каліфорнія м. Лонг-Біч (California State University Long Beach) вважає, що онлайн-освіта не забезпечує повного досвіду коледжу, а відеодзвінки не можуть компенсувати втрачене. “Зникли такі маленькі моменти, як розмови перед початком занять, спілкування з професором у робочий час та знайомство в кампусі з новими людьми “.  

Незважаючи на ентузіазм щодо повернення до школи, багато студентів визнають, що під час пандемії було зроблено багато для того, щоб зробити Інтернет-навчання доступним та зручним. При цьому студенти відзначали, що професори були адаптивними та підходили з розумінням. Опитування, проведене TopHat (активною платформою навчальних програм), показало, що більше половини студентів погоджуються, що їхні викладачі забезпечували необхідну гнучкість.

Однак, врешті-решт особисте навчання означає більше, ніж просто фізичне відвідування кабінету. Це означає наявність місць, де можна зосередити увагу на підготовці навчальних завдань у бібліотеках кампусу та таких приміщень, як клуби, де студенти могли б зустріти однодумців. Те саме опитування TopHat також виявило, що 54% воліють вчитись переважно особисто.

Джерело інформації: https://www.theguardian.com/us-news/2021/jul/04/us-college-students-return-in-person-class-school